Kokeile ilmaiseksiUudet innovaatiotVaraa demo
Uutiset

 

03.06.2010

Arvonlisäveromuutos 1.7.2010

Arvoisa PlanMill asiakas – ARVONLISÄVEROMUUTOKSEN VAIKUTUKSET PlanMillissä! 


Arvonlisäverokannat nousevat yhdellä prosenttiyksiköllä 1.7.2010 

Yleinen verokanta nousee 23 %:iin. Alennetut verokannat ovat 13 % ja 9 %. Ravintola- ja ateriapalvelujen arvonlisäverokanta laskee 13 %:iin.

Uusia verokantoja sovelletaan, jos myyty tavara on toimitettu tai palvelu on suoritettu 1.7.2010 tai sen jälkeen. Poikkeuksena ovat kuitenkin ennakkomaksut. Jos ennakkomaksu on kertynyt myyjälle 30.6.2010 mennessä, sovelletaan aiempaa verokantaa. (lähde: www.vero.fi)

Muutokset Cloud-asiakkaidemme PlanMill –ympäristöihin: 

  • Lisätty 3.6.2010 alv-valintalistoihin yritys- ja laskulomakkeilla uudet arvot (9 %, 13 %, 23%) olemassa olevien arvonlisäverokantojen lisäksi.
  • Uudet arvonlisäverokannat ovat nyt tarvittaessa valittavissa asiakkaalle tai laskulle.
  • Maanantaista 5.7.2010 alkaen uusien luotavien yritysten oletusarvonlisäveroksi tulee 23 %.
  • Päivitämme maanantaina 5.7.2010 myös PlanMill-ympäristössänne olevien yritysten 22 prosentin arvonlisäveroarvot 23 prosenttiin yrityksen perustiedoissa. Ilmoittakaa käyttäjätukeemme support (at) planmill.com 1.7.2010 mennessä jos ETTE halua, että ajamme päivityksen 5.7.2010 asiakaskohtaisessa PlanMill-ympäristössänne.
  • HUOM! Katso viestin lopusta erillinen ohj taloushallintoliittymäasiakkaillemme.


Muutokset On-premise asiakkaidemme PlanMill -ympäristöihin: 

  • Laskutusta käyttäville on-premise asiakkaillemme tulemme toimittamaan päivityspaketin, jonka voitte ajaa tietokantaanne haluttuna ajankohtana tai tilata ajettavaksi tietokantaanne etäyhteydellä (etäpäivityksen ajankohta tilattava viim. 15.6.2010).


Muutokset taloushallintoliittymiä käyttäville asiakkaillemme (Finance Connectors): 

  • Mikäli organisaatiossanne on käytössä taloushallinnon liittymä PlanMillistä Netvisoriin, Econettiin, eFinaan, Tikoniin, Wintimeen, Procountoriin tai Emceen saattavat myyntilikoodit muuttua arvonlisäverokannan muuttuessa (esim. Myynnit, kotimaa 22 %).
  • Selvittäkää asia ensin tilitoimistonne/järjestelmätoimittajanne kanssa ja ilmoittakaa tarvittaessa uudet myyntitilikoodit meille.
  • Muutostyö on laskutettavaa palvelua. Kannattaa tilata muutos ajoissa (viim. 15.6. mennessä) käyttäjätuestamme, jotta voimme huomioida muutostarpeen resursseissamme lomakauden alkaessa.


Kesäterveisin PlanMill Customer Care

« Takaisin listaan